Lees verder
Een cyberverzekering dekt de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal, cybercrime en cyberaanvallen. Het is niet alleen compensatie, maar met name dienstverlening. Een soort ‘peace of mind’ concept. Zo bieden zij bijvoorbeeld onvoorwaardelijke assistentie van ervaren securityprofessionals, met wereldwijd bereik en met uitgebreide juridische expertise. Ervaren professionals helpen u om databases en websites te repareren, belanghebbenden te informeren en juridische kosten te beperken.
De volgende dekkingen zijn mogelijk:
Al uw systemen verzekerd
Privacy en identiteit gewaarborgd ·
Digitale aansprakelijkheid geregeld
Als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt de verzekering de hieruit voortvloeiende kosten af. V
erzekerd tegen de gevolgen van hacking
Schadeloos na afpersing
De schade veroorzaakt door hackers die uw website of data gijzelen, is verzekerd. U krijgt bijstand van security-experts en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.
Geen inkomstenverlies door cyberaanvallen
Als een DDoS-actie of andere aanval op uw computersystemen leidt tot inkomstenverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit verlies gedekt.
Alle bedrijven lopen cyberrisico’s. Hackers maken geen onderscheid. Bovendien worden er ook fouten gemaakt door eigen personeel. Bijna twee derde van de cyberincidenten heeft te maken met de factor mens. Bovendien worden er steeds nieuwe technieken en technologieën toegepast door hackers. Daarnaast kan je te maken hebben met leveranciers of afnemers. Als die gehackt zijn, dan ben je er meestal ook bij betrokken of slachtoffer.
Zoals reeds aangegeven, is een cyberverzekering altijd zinvol. Elke organisatie heeft data, is verbonden met het internet, en doet zaken met anderen bedrijven of personen. Geen enkele bedrijf is geïsoleerd. Veel malware-aanvallen zijn bovendien gericht op het MKB. Maar professionele hackers kijken vooral waar ze het eenvoudigst geld kunnen ‘ophalen’.